Nico Benl

 

Onderwijs en zorg. Vanaf mijn eindexamen VWO in Hamburg ondersteun ik mensen in hun ontwikkeling. Vanaf 1980 werkte ik in Nederland als groepsbegeleider en teamleider in de gehandicaptenzorg. Na de Pabo heb ik 25 jaar lang in het speciaal onderwijs voor de klas gestaan. 23 jaar lang begeleidden mijn partner, Jacqueline en ik bijzondere kinderen in ons gezinshuis, het Jorishuis.

 

Open minded. Als zoon van een japanoloog ontwikkelde ik vroeg interesse voor andere culturen. De diversiteit van mensen vind ik mooi. In 2005 ben ik samen met Jacqueline tijdens ons sabbatical de grenzen van Europa overgestoken in onze Landrover. Er ging een wereld voor ons open. Ik raad iedereen aan tenminste één keer in het leven een grotere reis te maken.

Durf grenzen over te steken! Kijk je ogen uit, durf te ruiken en te voelen en te proeven.

Reik anderen de hand.

Je komt thuis als een rijk mens.

 

'A mind is like a parachute: it doesn’t work if it is not open' (Frank Zappa)

 

Over de hele wereld maken mensen voortdurend met elkaar contact: denk aan een leraar

die instructies geeft, een groepsbegeleider die regels moet handhaven, of vertrouwen wil wekken, of een conflict beheersen; denk aan ouders die ’s avonds tanden poetsen met hun kind.

Wat al die mensen inzetten in het contact is universeel.

In het contact maken of breken wij elkaar. Maar wij kunnen ook besluiten om het beste

uit ons zelf en de ander te halen.

Daar gaat Marte Meo over.

 

Marte Meo. Toen Marte Meo op mijn pad kwam besloot ik wederom grenzen over te steken: deze keer ging de reis naar een andere invulling van mijn loopbaan. Ondersteunen van collega’s, van ouders of mantelzorgers; mensen die dag in dag uit klaar staan voor hun leerlingen of cliënten, voor hun kin-deren en geliefden.

Als gecertificeerde Marte Meo Trainer (en Supervisor in opleiding) neem ik binnen

Leven Met Mij de teamtrainingen en cursussen voor mijn rekening.